Mijn verhaal

In september 2018 besloot ik een doula opleiding te doen. Ik heb gekozen voor een opleiding die mij veel zou kunnen bieden. Mijn keuze is gevallen op de Doula opleiding in Bloei. Ik ben dankbaar voor de praktische lessen die ik aangereikt heb gekregen van mijn docenten Farola en Marlies en van mijn mentor malua.

Waarom wil ik werken als Doula?

Het vak doula is wat mijn hart me ingeeft. Helpen en ondersteunen daar waar nodig. Om moeder en partner een team te laten zijn voor, tijdens en na de bevalling. Helpen bij de geboorte om je baby welkom te heten in deze wereld. Je baby zal daar voor de rest van zijn of haar leventje profijt van hebben. Niet het feit dat ik help maar het feit dat de baby gelukkig geboren kan worden. Je baby in een warm bad te laten landen. Wie wil dat nu niet! Ik noem het VVV.  Veiligheid, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid.

Als jij je veilig voelt heb je vertrouwen en kun je verantwoordelijkheid nemen over je acties. Je kunt dan de regie in eigen hand nemen. Het allerbelangrijkste is vertrouwen in jezelf hebben.

Mijn zus ben ik dankbaar omdat zei de weg heeft geopend naar de weg van geboortebegeleidster. Ik mocht bij twee van haar bevallingen aanwezig zijn om haar te ondersteunen en dat voelde zo vanzelfsprekend, zo liefdevol. Doordat ik haar bij dit speciale en intieme moment mocht ondersteunen, ontdekte ik ook de rust in mijzelf. Mijn ongekende kant die zó goed voelt. Dit heeft toch wel het een en ander bij me aangewakkerd.

Ik heb daar verder niets mee gedaan tot dat ik zwangerschaps Pilates gaf en een van de cursisten aan gaf dat ik een goede Doula zou kunnen zijn. Toch even Googlen om te zien wat Doula nu precies inhoudt. Ja …ik zou inderdaad wel een doula kunnen zijn, het spreekt me aan. Het vlammetje werd wéér aangewakkerd. Druk genoeg met mijn studio en mijn lessen runnen heb ik het weer laten liggen totdat ik voor de derde keer de drie daagse cursus van Liz Koch ging volgen, dit keer met Anna Verwaal er bij. Stalking wild Psoas, from womb to world. Deze cursus heb ik in November 2017 gevolgd. Met héél wat inzicht rijker wist ik nu zeker dat de opleiding tot Doula allang al voor me lag weggelegd. Het is het pad wat ik moet volgen. Het voelt als een roeping.

Wat is een Doula?

Het woord ‘doula’ fonetisch Doela, is van oorsprong Oudgrieks en betekent in die taal ‘dienende vrouw’. In het Nederlands kan Doula het beste omschreven worden als een bevallingscoach of geboortecoach. Een Doula staat een zwangere (en haar partner) tijdens de zwangerschap en tijdens haar bevalling bij op zowel emotioneel als fysiek vlak. Voor het medische gebeuren krijg je tijdens die periode hulp van een verloskundige of gynaecoloog, een Doula neemt het niet-medische vlak voor haar rekening. Tijdens de gehele bevalling wijkt ze niet van de zijde van de bevallende vrouw en ondersteunt ze waar mogelijk.

0644533196    0402240895

Degene die mij hebben geinspireerd ben ik dankbaar.

Mijn moeder Esperanza Hellburg Padilla die mij het leven gaf. Zij was als een moeder voor meerdere mensen en zijzelf was bij meerdere bevallingen van spaans taligen. Zij was een grote inspiratiebron voor velen. Mensen helpen zat bij haar in het bloed en ik heb dat over mogen erven. R.I.P mi madre

Mijn vader Arnold Deijnen die mij de waarden van het leven heeft bijgebracht en te strijden voor je recht. Als o.a voormalig marechaussee en politie agent kent hij nog steeds op 87 jarige leeftijd het wetboek uit zijn hoofd. We hebben dezelfde passie reizen door het mooie landschap van Frankrijk op de B route van Route national. Genieten als een god in Frankrijk…. het bourgondische leven. 🙂

Mijn zus Mystica Rosa Deijnen omdat de begeleiding van de eerste bevallingen bij haar waren. Bij haar zijn de zaadjes tot doula geplant. Alhoewel ik toe nog niet het besef had dat een doula bestond.

De vrouwen van mijn Zwangersschaps Pilates groepen.

Liz Koch Zij heeft voor het stukje heling gezorgd door bewust zijn te geven van de Psoas spier.

Anna Verwaal Zij gaf mij de ontbrekende puzzelstukjes en daarmee de antwoorden. Zij heeft me heel veel inzicht gegeven.

Hans van Son en zijn vrouw (mijn jeugdvriendin) Diana voor de foto van hun kleindochter.

Kijk op mijn website voor meer informatie

 www.doulaeindhoven.nl