Biomechanica

De natuurlijke functie van het lichaam herstellen

Een biomechanica 3 -nieuw kopie - kopie (2)aantal ziektes en ongemakken die gedurende ons leven ontstaan kunnen een mechanische oorzaak hebben. De manier waarop je beweegt of te weinig beweegt kan o.a. bijdragen aan osteoporose, pijnlijke gewrichten en bekkenbodemklachten.

Er is een manier om dat te veranderen 

Biomechanica is een programma voor gezond en natuurlijk bewegen, ontwikkeld door een bio mechanicus gebaseerd op lichaamsuitlijning. Het is wetenschappelijk onderbouwd met beginselen uit de biologie, meet- en natuurkunde en zelfs bouwkunde. Je leert je lichaam te gebruiken zoals het is bedoeld. Door de manier waarop je beweegt te veranderen kan je het helingsproces op gang brengen.

Op een (bio)logische, natuurlijke manier 

De oefeningen zijn gericht op de natuurlijke functie van het lichaam te herstellen. Je spieren krijgen weer de optimale lengte, je bloedsomloop verbetert, schade aan je gewrichten wordt beperkt en het hele lichaam zal beter regenereren. Het gaat in deze les niet om hoe hard en intensief je werkt. Het hard werken wordt niet aan de hoeveelheid aan transpiratievocht gemeten. Het gaat er om hoe goed werk je? Met welke intentie werk je? Hard werken is niet altijd de oplossing. Effectief werken wel.

Wat voor oefeningen kan je verwachten?

We beginnen met staande oefeningen. Kuitspieren zijn vaak te kort omdat we op hakken lopen. ook al is de hak maar 1 cm hoog het beïnvloed je houding en verkort de kuitspier. Om het lichaam goed uit te kunnen lijnen beginnen we vanaf de voeten. De voeten uitlijnen, kuiten stretchen en zo gaan we de weg op naar boven. We leren weer bewust te worden van lichaam en houding.

De Psoas is een spier die reageert op spanning. Een gespannen psoas kan komen door stress, psychisch trauma of door een verkeerde houding. Klachten zoals bekken, lies en rugklachten beginnen te ontwikkelen, bij een diagnose wordt vaak voorbij gegaan aan de spanning van die ene spiergroep: de Psoas

Bij Biomechanica leer je de Psoas te ontspannen.

We willen de Psoas weer juicy, sappig.

Wil jij werken aan het herstel van je lichaam, een beter functioneren en het verschil ervaren? Ervaren hoe het voelt om THUIS te komen voor je lichaam!

Boek dan een Personal training sessie

BIOMECHANICA WORDT ALLEEN TIJDENS WORKSHOPS GEGEVEN OF IN PERONAL TRAINING VFERBAND
Kijk dit filmpje: De voordelen van en goede houding

This post is also available in: Engels