Mijn verhaal

Anita 1Bijna mijn leven lang beweeg ik al. Ik ben begonnen vanaf mijn 4 de jaar met klassiek ballet. Van een maal per week naar 6 dagen per week op de dansacademie.

Gedurende het einde van mijn danscarrière had ik een aaneenschakeling van overbelasting, blessures en rugpijn waardoor ik genoodzaakt was om te stoppen met dansen. Mijn danscarrière eindigde met krukken en een korset. Ik kon alleen maar voetje voor voetje lopen.

Na 3 maanden rust ben ik weer voorzichtig begonnen met gedanste modeshows. Een leuke afwisseling wat ik toch weer een aantal jaren heb kunnen doen. Uiteindelijk was de pijn in rug en knieën ondraaglijk en moest ik wéér stoppen.

Het stoppen met dansen en modeshows gaf ruimte voor een privé leven en  in 1990 kreeg ik een tweeling.
In 1993 werd ik met veel pijn en hernia verschijnselen opgenomen in het ziekenhuis. Er werd middels een ruggenprik geconstateerd dat ik geen hernia had. “Ongelooflijk, hoe was dat mogelijk. Zo’n pijn en zenuwuitval en geen hernia”. Mijn rug was versleten, vergelijkbaar met een rug van een 65 jarige en dat terwijl ik pas 33 jaar was. Ik moest er maar mee leren leven. Dit was voor mij onacceptabel.

Anita Pilates-circel-3 - kopieMijn korset was al die jaren een onderdeel van mij totdat ik in 1998 zwanger werd van het derde kind en ik mijn korset niet meer kon gebruiken. Na mijn bevalling kwam ik in aanraking met Pilates en Power Yoga. Mijn rug werd zienderogen beter, mijn pijn werd minder en het korset had ik geleidelijk aan niet meer nodig.

Vanaf die periode ben ik me ook op persoonlijk vlak verder gaan ontwikkelen. Het bezoeken van UPW (Unlease the Power Within) van Anthony Robbins in 2008 bracht een ommezwaai / verandering op persoonlijk vlak.
Ik heb me persoonlijk en fysiek mogen ontwikkelen door de goede personen om me heen. Mijn partner Rob heeft me alle ruimte gegeven om veel cursussen en opleidingen te volgen. Ik ben DANKBAAR voor de goede docenten, vrienden en collega’s die mij inzicht gaven.

De kennis die ik in meer dan 35 jaren heb vergaard deel ik graag met jou, met als doel je bewust te maken van de mogelijkheden van lichaam, geest en gezondheid.

This post is also available in: Engels