MODULE I – 10 DAAGSE YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING 2018-2019 (100 uur)

STRETCH-ROLL-RELEASE-RESET-RELAX-RENEW VOLGENS DE BACT-METHODE Deze leergang YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING biedt een vernieuwende kijk op de basis van waaruit Yoga, Pilates en andere heilzame en lichaamsgerichte werkvormen beoefend worden. Een volledig schooljaar nemen de bevlogen docenten Brigitta en Anita je mee in hun jarenlange ervaring met de heilzame werking van Yin Yoga, de dynamiek van het bindweefsel (fascia), de Biomechanica van het lichaam en Psoas tension release technieken.

Anatomische kennis (Biomechanica), kennis van de energetische leer (Myofasciale meridianen) en kennis van pathologie zijn belangrijk bij het geven van elke vorm van Yoga. Daarom is deze docentenopleiding niet alleen geschikt voor aanstaande Yogadocenten. Het is ook een waardevolle aanvulling voor ervaren Yogadocenten en zorgprofessionals.

Yin Yoga opleidng

Docenten Anita Brigitta

(Y)INTRODUCTIE – Yin Yoga basis houdingen. – Yin Yoga en bindweefseldynamiek. – Yin Yang principe, de vijf elementen en hun aandeel in Yin Yoga. – 12 meridianen en 3 dantians. – Tao en de drie-eenheid van hoofd, hart en buik. – Psoas Release oefeningen voor het ontladen van diepe (chronische) spierspanning en dagelijks opgelopen stress. – Het opbouwen en uitwerken van Yin Yoga oefenseries volgens de TAO YIN bewegingsleer. – Het opbouwen en uitwerken van psoas release oefenseries volgens de BCAT-Methode. – Functionele anatomie en de drie bewegingssystemen. – Werken met spierketens en myofasciale meridianen volgens de BCAT-Methode. – ROLL-Methode een diepgaande combinatie van STRETCH-ROLL-RELEASE-RESET-RELAX-RENEW – Uiteraard gaan we veel ervaren en voelen! – Maandelijkse huiswerkbegeleiding tussen de lesblokken.

VEILIGHEID-VERTROUWEN-VERANTWOORDELIJKHEID Binnen onze visie van lichaamsgericht coachen staat veiligheid centraal. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan Biomechanica (functionele anatomie) en de praktische toepasbaarheid op de yoga houdingen, zowel op de mat als ‘van de mat’. Tevens werken we vanuit een medisch filosofisch perspectief zodat er veel aandacht wordt gegeven aan de energetische anatomie.

ALIGN YOUR BODY IN BALANCE Biomechanica is niet te leren uit een boek, dat dien je zelf en samen met je medestudenten te onderzoeken en te ervaren. Met elkaar leer je hoe bewegingen in voeten, enkels, knieën, heupen, rug, schouders, ellebogen, polsen, handen en alle andere gewrichten plaatsvinden.

EVERY BODY IS A YOGA BODY Zodoende wordt de uniekheid van elk lichaam benadrukt en daarmee onnodige pijn, spierspanning, blessures en onjuiste conclusies en/of gedragingen voorkomen. Als Yin Yoga en Psoas release docent krijg je zo vertrouwen in het ontdekken van de grenzen van beweging bij jezelf en bij je medestudenten. Langzaam aan, met veel herhaling, worden de fundamenten van Yin Yoga en Psoas release steeds meer duidelijk, zichtbaar en voelbaar vanuit (innerlijke)wijsheid en (zelf)compassie.

Gaandeweg de opleiding leer je hoe je de aangeboden lesstof samen met kennis van het bindweefsel, de Biomechanica, het energetisch meridiaan systeem efficiënt kunt inzetten voor jezelf en in je Yin Yoga en Psoas release lessen.

Yin Yoga opleiding

Yin Yoga opleiding

Dit alles uitgewerkt in een unieke MODULE I  met ondersteunende begeleiding voor je eigen Yin Yoga en Psoas release beoefening. Tussen de praktijkdagen in word je persoonlijk begeleid, gemotiveerd en geïnspireerd om tijdens het volgen van de opleiding op een verantwoorde, speelse en inspirerende wijze een Yin Yoga & Psoas release les volgens de traditionele TAO YIN te integreren in je persoonlijke yogapraktijk. BRI CHI ANI TAO – YIN YANG FASCIA FLOW – ALIGN YOUR BODY IN BALANCE Een nieuwe vertaling van de elementaire wijsbegeerte uit het oosten, samengebracht in een eigentijdse YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING speciaal voor de westerse mens. De theorie en praktijk is geYINspireerd op de Chinese Natuurfilosofie (Taoïsme), de Traditionele Chinese Geneeswijze, de Chinese bewegingsleer Tao Yin, Biomechanica, Neuro Linguïstisch Programmeren, Neuro Associatief Coachen, Neuro Emotionele Integratie (Kinesiologie) Epigenetica (DNA) en de kwantumtheorie (Qi-veld).

WAAR – WANNEER Data 2018: 9 september, 7 oktober, 4 november, 2 december Data 2019: 6 januari, 10 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni Tijd: 9.30-17.00 uur Locatie: Body-Basics Well-being, Brussellaan 7-01, 5628 TA Eindhoven Tarief: Reguliere prijs € 1450,-* (inschrijving en betaling tot 1 september) Early Bird prijs € 1305,-* (inschrijving en betaling vóór 1 augustus) De prijzen zijn exclusief de uitgebreide lesmap a € 45,- *je schrijft je in voor de hele opleiding, bij eventuele annulering van uw kant wordt er geen geld retour gestort, er is een betalingsverplichting voor de gehele factuur.

STUDIEBELASTING Let Op! Het is een pittige studie en vraagt HBO denk- en werkniveau van de cursist. Dagelijks beoefen je minimaal 60 minuten aan je studie. Je wordt geYINspireerd om dit naar eigen inzicht, achtergrond en leerdoel vorm te geven. Maandelijks stuur je per e-mail een korte uitwerking van je ervaringen e

De grootste last dragen onze voetenn je (T)HUISWERK opdrachten en krijg je persoonlijke begeleiding van de docent(en). Voordeel kleine groep, extra veel persoonlijke aandacht per deelnemer! Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd en ruimte je nodig hebt tussen module I & II. Tevens kun je na module I direct aan de slag als gecertificeerd YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENT.

“De ‘issues zitten in de tissues!”uitlijning-voeten

“De grootste last dragen onze voeten, wie dat vergeet zal er voor boeten!”

This post is also available in: Dutch