yin opleiding

Deze unieke combinatie van YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING biedt een vernieuwende kijk op de basis van waaruit yoga, pilates en andere heilzame en lichaamsgerichte werkvormen beoefend worden. Algemene principes worden verbonden met nieuwe inzichten over meditatie (mindfulness), spierketenwerking, bindweefseldynamiek, poly-vagaal theorie en psoas stress release technieken.

Gedurende 10 dagen nemen de bevlogen docenten Brigitta en Anita je mee in hun jarenlange ervaring met de heilzame werking van yin yoga & psoas release, de dynamiek van het bindweefsel (fascia), de biomechanica van het lichaam, en psoas stress release technieken.

Wekelijks word je begeleid, gemotiveerd en geïnspireerd om tijdens het volgen van de opleiding op een verantwoorde, speelse en inspirerende wijze een Yin Yoga & Psoas release les volgens de traditionele TAO YIN te integreren in je persoonlijke yogapraktijk.

Binnen onze visie van lichaamsgericht coachen staat de veiligheid centraal. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan biomechanica (functionele anatomie), en de praktische toepasbaarheid op de yoga houdingen, zowel op de mat als ‘van de mat’. Tevens werken we vanuit een medisch filosofisch perspectief zodat er veel aandacht wordt gegeven aan de energetische anatomie.

Biomechanica is niet te leren uit een boek, dat dien je zelf en samen met je medestudenten te onderzoeken en te ervaren. Met elkaar leer je hoe bewegingen in voeten, enkels, knieën, heupen, rug, schouders, ellebogen, polsen, handen en alle andere gewrichten plaatsvinden.

Zodoende wordt de uniekheid van elk lichaam benadrukt en daarmee onnodige pijn, spierspanning, blessures en onjuiste conclusies en/of gedragingen voorkomen. Als yin yoga en psoas release docent krijg je zo vertrouwen in het ontdekken van de grenzen van beweging bij jezelf en bij je medestudenten. Langzaam aan, met veel herhaling, worden de fundamenten van Yin yoga en Psoas release steeds meer duidelijk, zichtbaar en voelbaar vanuit (innerlijke)wijsheid en (zelf)compassie.

Gaandeweg de opleiding leer je hoe je de aangeboden lesstof samen met kennis van het bindweefsel, de biomechanica, het energetisch chakra- en meridiaan systeem efficiënt kunt inzetten voor jezelf en in je yin yoga en psoas release lessen.

Data: 10 september, 8 oktober, 12 november, 10 december 2017

Data: 14 januari, 4 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni 2018

Tijd: 10.00-17.00 uur

Locatie: Body-Basics Well-being, Brussellaan 7-01, 5628 TA Eindhoven

E-mail: brihappy@home.nl

 

yin opleiding

This post is also available in: Engels