Pilates in Eindhoven


Pilates in Eindhoven is een unieke en voor iedereen toegankelijke trainingsvorm. Een les, waarbij je bewust en vooral geconcentreerd werkt op houdingsverbetering en versterking van het centrum ofwel je Powerhouse.
Met het powerhouse bedoelen we de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in correcte balans staat en de spieren die de wervelkolom ondersteunen. Je verbetert je natuurlijk korset.

Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen welke op de mat worden uitgevoerd. In de Pilates les werken we regelmatig met materialen zoals Pilates circles, coachballen, dynabanden, corebanden en halfdomes. Dit alles om te helpen beter je powerhouse te voelen.

De training bij Pilates in Eindhoven Body Basics Well-being is gericht op het versterken van zwakke spieren en het rekken van te korte spieren. Concentratie, precisie, ademhaling, controle en vloeiende bewegingen zijn basisprincipes bij Pilates training.

  • Betere concentratie en lichaamshouding            core
  • Versterking van bekken en wervelkolom
  • Verhoogde flexibiliteit
  • Plattere buik
  • Betere ademhaling en lichaamsbeheersing
  • Meer zelfvertrouwen en eigenwaarde

Fysiotherapeuten adviseren tegenwoordig ook steeds meer patiënten met nek- en rugklachten om aan Pilates te doen. Dit komt omdat je met Pilates ook werkt aan de dieper gelegen spieren. Je kunt hierdoor rugklachten en nekklachten verminderen en voorkomen.

Klaar om te beginnen? Kom dan naar Pilates in Eindhoven bij Body Basics Well-being en meld je aan voor een  proefles 0644533196 0402240895

De studio is gevestigd aan de Brussellaan 7-01 in Eindhoven. Er is genoeg parkeer gelegenheid.

Joseph Pilates:

If your spine is inflexible and stiff at 30…… you’re old.
If your spine is completely flexible at 60…… you’re young.”