Ik ben Anita Deijnen. Inmiddels heb ik in al die jaren dat ik masseer al heel wat mensen onder handen gehad. Mijn vlammetje om massages te gaan geven is eind jaren 70 gaan branden, als onderdeel van de anatomie les op de dansacademie. Daar leerde ik sport en bindweefsel massage. Er zijn in die tijd heel wat rug, nek en schouder massages gegeven. Als een danser na een massage minder spierpijn had was de dankbaarheid altijd groot. Pas een hele tijd later ben ik me meer gaan verdiepen in verschillende technieken en kwam ik erachter dat massages en bindweefsel massage op een zachtere manier ook effectief zijn.

Mijn technieken zijn verfijnd en ik heb geleerd met meer aandacht te masseren. Dat is inmiddels ook al weer heel wat jaren geleden. Ik blijf af en toe een cursus volgen omdat ik dat leuk vind en om up to date te blijven. Ik werk driedimensionaal, vanuit het weten, het voelen en vanuit mijn intuïtie gedragen door energie.

Met alle verschillende technieken heb ik zogezegd mijn eigen soepje gemaakt die iedere keer anders kan uitvallen. Zo is het masseren nooit een sleur.

 

 

This post is also available in: Engels