10 DAAGSE YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING  2017-2018 MODULE I (100 uur)

Deze unieke combinatie van YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING biedt een vernieuwende kijk op de basis van waaruit yoga, pilates en andere heilzame en lichaamsgerichte werkvormen beoefend worden. Algemene principes worden verbonden met nieuwe inzichten over meditatie (mindfulness), spierketenwerking, bindweefseldynamiek, poly-vagaal theorie en psoas stress release technieken.

Gedurende 10 dagen nemen de bevlogen docenten Brigitta en Anita je mee in hun jarenlange ervaring met- de heilzame werking van yin yoga & psoas release, de dynamiek van het bindweefsel (fascia), de biomechanica van het lichaam, en psoas stress release technieken.

Wekelijks word je begeleid, gemotiveerd en geïnspireerd om tijdens het volgen van de opleiding op een verantwoorde, speelse en inspirerende wijze een yin yoga & psoas release les volgens de traditionele TAO YIN te integreren in je persoonlijke yogapraktijk.

Binnen onze visie van lichaamsgericht coachen staat de veiligheid centraal. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan biomechanica (functionele anatomie), en de praktische toepasbaarheid op de yoga houdingen, zowel op de mat als ‘van de mat’. Tevens werken we vanuit een medisch filosofisch perspectief zodat er veel aandacht wordt gegeven aan de energetische anatomie.

Biomechanica is niet te leren uit een boek, dat dien je zelf en samen met je medestudenten te onderzoeken en te ervaren. Met elkaar leer je hoe bewegingen in voeten, enkels, knieën, heupen, rug, schouders, ellebogen, polsen, handen en alle andere gewrichten plaatsvinden.

Zodoende wordt de uniekheid van elk lichaam benadrukt en daarmee onnodige pijn, spierspanning, blessures en onjuiste conclusies en/of gedragingen voorkomen. Als yin yoga en psoas release docent krijg je zo vertrouwen in het ontdekken van de grenzen van beweging bij jezelf en bij je medestudenten. Langzaam aan, met veel herhaling, worden de fundamenten van yin yoga en psoas release steeds meer duidelijk, zichtbaar en voelbaar vanuit (innerlijke)wijsheid en (zelf)compassie.

Gaandeweg de opleiding leer je hoe je de aangeboden lesstof samen met kennis van het bindweefsel, de biomechanica, het energetisch chakra- en meridiaan systeem efficiënt kunt inzetten voor jezelf en in je yin yoga en psoas release lessen.

Studiebelasting: dagelijks beoefen je minimaal 60 minuten aan je studie. Je wordt geYINspireerd om dit naar eigen inzicht, achtergrond en leerdoel vorm te geven. Door je eigen beoefening, de theorie en het delen van je ervaringen en kennis, leer je zowel praktisch als intuïtief mee te bewegen in het proces van YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENT. Wekelijks lever je een logboek in van je beoefening en krijg je een persoonlijke begeleiding van de docent(en). Module 1 kort samengevat:

 

Introductie:

  • Wat is yin yoga?
  • Yin yoga basis houdingen.
  • Het opbouwen en uitwerken van een yin yogales.
  • Het uitwerken van een yin-yang psoas release yogales.
  • Anatomie van fundamentele spieren, botten, gewrichten, ligamenten en bindweefsel.
  • Biomechanica (functionele anatomie), de natuurlijke functie van het lichaam herstellen.
  • Yin yang principe, de vijf elementen en hun aandeel in yin yoga.
  • 12 meridianen en 3 dantians.
  • Tao en de drie-eenheid van hoofd, hart en hara (buik.
  • PSR – Psoas Stress Release oefeningen voor het ontladen van diepe (chronische) spierspanning en dagelijks opgelopen stress.

Uiteraard gaan we veel ervaren en voelen!

Dit alles uitgewerkt is een unieke 10 DAAGSE YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING met ondersteunende begeleiding voor je eigen yin yoga en psoas release beoefening tussen de lesdagen in. Je leert een persoonlijke Yin Yoga Fascia-Flow & Yin Yang Psoas Release Workout samen te stellen zodat je direct de opgedane kennis kan omzetten in de praktijk.

Een nieuwe vertaling van de elementaire wijsbegeerte uit het oosten, samengebracht in een eigentijdse YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING speciaal voor de westerse mens.

Voordeel kleine groep, extra veel persoonlijke aandacht per deelnemer! Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd en ruimte je nodig hebt tussen module I & II. Tevens kun je na module I direct aan de slag als gecertificeerd YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENT. 

Data: 10 september, 8 oktober, 12 november, 10 december 2017

Data: 14 januari, 4 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni 2018

Tijd: 10.00-17.00 uur

Locatie: Body-Basics Well-being, Brussellaan 7-01, 5628 TA Eindhoven

 

E-mail: brihappy@home.nl

 

“De ‘issues zitten in de tissues!” 

“De grootste last dragen onze voeten,

wie dat vergeet zal er voor boeten!”