Docent Yin Yoga Diana Jane Scholten

Hallo, Ik ben Diana Jane, trotse moeder van een schoolgaande zoon. Parttime werkend in de geestelijke gezondheidszorg en gepassioneerde yogadocente.

Mijn passie voor yoga is begonnen medio 2008. Uit nieuwsgierigheid nam ik mijn eerste yogales, omdat ik last had van artrose in mijn onderrug. I.p.v. pijnstillers te slikken, zocht ik, naar een voor mij beter alternatief. Dat vond ik in het beoefenen van yoga! Al gauw maakte het fysieke aspect ook plaats voor bewustzijn op mentaal en geestelijk niveau.

Vanuit mijn enthousiasme en leergierigheid ging ik me verdiepen in yoga.  Ik voltooide een Hatha Yoga basic teacher docentenopleiding (B.K.S. Iyengar), volgde workshops/bijscholingen o.a. over Corrigeren en Begeleiden en Zelfrealisatie.

Toen kwam de leer van de “TAO” op mijn “pad” via Do-In en Yin yoga. Ik voltooide de Do-In yoga basisopleiding “ daarna Do-In Yoga vervolgdocentenopleiding , de kwalificatie tot Do-In Kids Teacher en het certificaat Yin yoga & Psoas Release (100-uur) docentenopleiding 2016/2017.

Het zelf helend vermogen van het lichaam blijft mij fascineren en inspireren. De kennis opnemen en doorgeven over de Elementen (seizoenen)- en Meridianen Leer, vertalen via de strekkingen/houdingen van Yoga, werkend vanuit de 3-V’s, Veiligheid, Vertrouwen, Verantwoordelijkheid,  het steeds opnieuw (her)vinden van de balans tussen Yin en Yang, is voor mij een verrijking. En deze verrijking deel ik graag via mijn yogalessen.

Monique Henri

Monique kwam in 2000 naar Nederland om te werken in een van de destijds grootste fitness ketens in Veldhoven. Ze was al vaardig als fitness trainer. In de loop der jaren heeft ze veel vaardigheid opgebouwd als Personal Trainder NASM gecertificeerd en vaardigheden als instructor groepslessen waaronder Zumba. Uiteindelijk is ze ook gaan werken als studio coördinator. De Zumba lessen geeft ze met een hoge FUN factor op de manier zoals Zumba gegeven hoort te worden. Op de manier hoe Zumba bedoeld is op de dansende manier. Maar al te vaak wordt Zumba als of het een fitnes les is gegeven. Bij Monique is dat zeker niet het geval en ga je zeker met een BIG SMILE,  en met een voldaan gevoel naar huis.

This post is also available in: Engels