10 DAAGSE YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING

Wanneer:
12 november 2017 @ 10:00 – 17:00
2017-11-12T10:00:00+01:00
2017-11-12T17:00:00+01:00
Waar:
Body Basics Well-being
Brussellaan 7
5628 TA Eindhoven
Nederland
Kosten:
€1250.00

10 DAAGSE YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING 2017- MODULE I (100 uur)

Deze unieke combinatie van YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING biedt een vernieuwende kijk op de basis van waaruit yoga, pilates en andere heilzame en lichaamsgerichte werkvormen beoefend worden. Algemene principes worden verbonden met nieuwe inzichten over meditatie (mindfulness), spierketenwerking, bindweefseldynamiek en psoas stress release technieken.

Gedurende 10 dagen nemen de bevlogen docenten Brigitta en Anita je één weekeind per maand mee in hun jarenlange ervaring met de heilzame werking van Yin yoga & Psoas release, de dynamiek van het bindweefsel (fascia), de biomechanica van het lichaam, en Psoas stress release technieken.

De 100-uur YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING module I, is onderdeel van de 200-uur yin yoga docenten opleiding.

Tijdens 10 lesdagen van 1 lesdag per maand word je begeleid, gemotiveerd en geïnspireerd om tijdens het volgen van de opleiding op een verantwoorde, speelse en inspirerende wijze een yin yoga les te geven. In elk trainingsblok staat de veiligheid centraal. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan biomechanica (functionele anatomie), en de praktische toepasbaarheid op de yoga houdingen.

Biomechanica is niet te leren uit een boek, dat dien je zelf en samen met je medestudenten te onderzoeken en te ervaren. Met elkaar leer je hoe bewegingen in voeten, enkels, knieën, heupen, rug, schouders, ellebogen, polsen, handen en alle andere gewrichten plaatsvinden. Zodoende wordt de uniekheid van elk lichaam benadrukt en daarmee onnodige pijn, spierspanning, blessures en onjuiste conclusies en/of gedragingen voorkomen. Als Yin Yoga en Psoas release docent krijg je zo vertrouwen in het ontdekken van de grenzen van beweging bij jezelf en bij je medestudenten. Langzaam aan, met veel herhaling, worden de fundamenten van Yin Yoga en Psoas release steeds meer duidelijk, zichtbaar en voelbaar vanuit wijsheid en compassie.

Gaandeweg de opleiding leer je hoe je biomechanica samen met kennis van het bindweefsel, de biomechanica en het energetisch meridiaan systeem efficiënt kunt inzetten voor jezelf en in je yin yogalessen.

Data 2017: 10 september, 8 oktober, 12 november, 10 december

Data 2018: 14 januari, 4 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni

Tijd: 10.00-17.00 uur

Locatie: Body-Basics Well-being, Brussellaan 7-01, 5628 TA Eindhoven

Tarief: Reguliere prijs € 1250,- (inschrijving en betaling tot 1 september)

Early Bird prijs € 1100,- (inschrijving en betaling voor 1 augustus)

 

De prijzen zijn exclusief de zeer uitgebreide lesmap € 35,- (geen extra verplicht lesmateriaal nodig)

Telefoon: 06 573 56 518 (Brigitta)

E-mail: brihappy@home.nl

 

Wat krijg je?

Introductie:

– Wat is yin yoga?

– Yin yoga basis houdingen.

– Het opbouwen en uitwerken van een yin yogales.

– Anatomie van fundamentele spieren, botten, gewrichten, ligamenten en bindweefsel.

– Biomechanica, de natuurlijke functie van het lichaam herstellen.

– Bindweefseldynamiek.

– Yin yang principe, de vijf elementen en hun aandeel in yin yoga.

– 12 meridianen en 3 Dantians.

– Tao en de drie-eenheid van hoofd, hart en hara (buik).

– De poly-vaal theorie van Porges.

– PSR – Psoas Stress Release oefeningen voor het ontladen van diepe (chronische) spierspanning en dagelijks opgelopen stress.

– Uiteraard gaan we veel ervaren en voelen!

 

Dit alles uitgewerkt in een unieke 10 DAAGSE YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING met ondersteunende begeleiding voor je eigen yin yoga en Psoas release beoefening tussen de lesweekeinden in. Je leert een persoonlijke Yin Yoga Fascia-Flow & Psoas Release Work-out samen te stellen zodat je direct de opgedane kennis kan omzetten in de praktijk.

Een nieuwe vertaling van de elementaire wijsbegeerte uit het oosten, samengebracht in een eigentijdse YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENTEN OPLEIDING speciaal voor de westerse mens.

Voordeel kleine groep, extra veel persoonlijke aandacht per deelnemer! Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd en ruimte je nodig hebt tussen module I & II. Tevens kun je na module I direct aan de slag als gecertificeerd YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENT.

Studiebelasting: dagelijks beoefen je minimaal 60 minuten aan je studie. Je wordt geYINspireerd om dit naar eigen inzicht, achtergrond en leerdoel vorm te geven. Door je eigen beoefening, de theorie en het delen van je ervaringen en kennis, leer je zowel praktisch als intuïtief mee te bewegen in het proces van YIN YOGA & PSOAS RELEASE DOCENT. Wekelijks lever je een YINspiratie verslag in van je beoefening en krijg je een persoonlijke begeleiding van de docent(en).

De ‘issues zitten in de tissues’ en ontspanning bereiken via je hoofd is moeilijker dan via het lichaam.

Dus……..

THE ONLY WAY OUT IS YIN…….

OUT OF THE MIND….

INTO THE BODY!

YINspirerende Yin In Yoga groet♥, Brigitta & Anita